Randalíroztak a Dukla-drukkerek Rimaszombatban

Rimaszombat |

Elvesztették veretlenségüket a közép-szlovákiai III. labdarúgóligában a rimaszombatiak, akik hazai pályán 3:1-re kaptak ki az éllovas besztercebányai Duklától. A randalírozó vendégszurkolókat a második félidő előtt az ellenőr utasítására kivezették a stadionból.

Fotó: Facebook - RS futbal

Régen fordult már elő, hogy Rimaszombatban egy meccs előtt sorakozni kellett a pénztárnál, az első helyért játszott rangadóra csaknem ötszáz néző volt kíváncsi. Besztercebányáról is érkezett egy busznyi drukker, akik az első perctől hanggránátokkal és görögtüzekkel hívták fel magukra a figyelmet.

A rimaszombatiak három hét után játszottak újra bajnokit, ez meg is látszott a játékukon, megszeppentek és pontatlanok voltak. A vendégek egy védelmi hiba után Laksik révén szereztek vezetést, majd a szünet előtt egy kontrából Kostúrik növelte az előnyt. Az első gólnál az őrjöngő vendégdrukkerek kidöntötték a pályát körülvevő kerítés egyik elemét, a másodiknál már be is futottak a pályára, ahová görögtüzeket is dobáltak, ezért a készenlétben álló rendőröknek kellett közbeavatkozni.

A szünet után a játékvezetők sokáig nem jöttek ki az öltözőből, majd a hangosbeszélő bemondta, addig nem kezdődhet a második félidő, amíg a Dukla-drukkerek el nem hagyják a stadiont. Ez nagyjából tíz percig tartott, a kivezetett szurkolók egy ideig még kintről nézték a meccset – onnan látták csapatuk harmadik találatát, Snitka tizenegyesgólját –, majd buszuk rendőri kísérettel hagyta el a várost. A rimaszombatiak Lovyniuk bombalövésével szépítettek, így bár veretlenségüket elvesztették, az a sorozatuk nem szakadt meg, hogy eddig minden bajnokijukon betaláltak.

„Kevés önbizalommal léptünk pályára, megijedtünk az ellenféltől. Kevés volt a passz, alibiztünk – mondta az első játékrészről Bari Jenő, a rimaszombatiak edzője. – A második félidőben igyekeztük összekapni magunkat, az akarattal nem volt gond. Ha az első félidőben is úgy játszottunk volna, ahogy tudunk, másképp alakulhatott volna az eredmény, de el kell ismerni, hogy egy jó csapattól kaptunk ki.”

Ajánló