Zárt kapus lesz a Barcelona-Las Palmas mérkőzés

Barcelona |

Biztonsági okok miatt zárt kapus lesz az FC Barcelona-Las Palmas mérkőzés a spanyol labdarúgó-bajnokság hetedik fordulójában.

Gerard Piqué leadja a szavazatát
Kép: Facebook

Erről a klub adott ki hivatalos közleményt nem sokkal a 16.15 órára kiírt találkozó előtt, a vasárnapi függetlenségi népszavazás során történt atrocitások miatt.

Halasztást kért a Barcelona

Az egységes Spanyolország támogatásaként spanyol zászlóval ellátott mezben lép pályára a Las Palmas a Barcelona vendégeként, amely a vasárnapi futballmérkőzés elhalasztását kéri a függetlenségi népszavazás során történt atrocitások miatt.

A kanári-szigeteki klub közölte, hogy erre az alkalomra készített, különleges mezben kíván szerepelni a Camp Nou Stadionban 16.15 órától.

Sajtóértesülések szerint a Barcelona vezetősége a bajnoki találkozó elhalasztását kéri, biztonsági okokra hivatkozva. A csapat hátvédje, a szókimondásáról ismert Gerard Piqué a vasárnapi incidenseket szégyenteljesnek nevezte, és közösségi oldalán megjelentetett egy fotót, amelyen épp leadja szavazatát.

A spanyol kormány által alkotmányellenesnek nyilvánított és betiltott függetlenségi referendum elleni rendőri intézkedések során katalán egészségügyi források szerint 38 ember sérült meg. A komolyabb összecsapások Barcelona belvárosában történtek.

Ajánló