Női kézilabda BL – Sima vereséggel kezdett a Ferencváros

Szkopje |
A Ferencváros 34-31-re kikapott az előző idényben ezüstérmes macedón Vardar Szkopje otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén.
MTI-felvétel
Vardar Szkopje (macedón) - FTC-Rail Cargo Hungaria 34-31 (20-11)
az FTC gólszerzői: Faluvégi 7, Snelder, Pena 6-6, Jovanovic 4, Kovacsics 3, Van der Heijden, Márton G. 2-2, Schatzl 1
 
A magyar játékosok közül a sérült Hornyák Dóra a kispadról nézte végig a találkozót, Szucsánszki Zita pedig csak perceket tölthetett a pályán. Védekezésben egyik csapat sem remekelt a meccs elején, támadásban viszont pontosabban kezdett a Vardar, a vendégek több ziccert is elhibáztak. A holland beálló, Danick Snelder vezérletével ugyanakkor tartotta a lépést esélyesebb riválisával az FTC, sőt a 17. percben egyenlítenie is sikerült (10-10).
 
Ezt követően azonban emberhátrányba került a magyar együttes, ami fordulópontnak bizonyult. A csereként beállt kapus, Szikora Melinda eleinte jól teljesített, csapata ennek ellenére négy gólt kapott, ezért Elek Gábor vezetőedzőnek időt kellett kérnie.
Az FTC gyengélkedésének ő sem tudott véget vetni, mert a játékosok közül senki nem tudott vezéregyéniséggé válni, amikor szükség lett volna rá, és a gárda csaknem tíz percig nem dobott gólt (20-11).
 
Nagy lelkesedéssel, gyors játékkal kezdte a második félidőt a Ferencváros, és Snelder irányításával némileg csökkentette hátrányát az álmatagon kézilabdázó hazaiakkal szemben (23-17). Később ez a lendület alábbhagyott, és a 48. percben - a meccs során először - tízgólos különbség alakult ki (31-21).
 
Az utolsó tíz percben ismét jól küzdött és eredményesen kézilabdázott az FTC, 8-1-es sorozatot produkált, ezzel elkerülte a súlyos vereséget.
 
A macedón csapat legeredményesebb játékosa a szerb Dragana Cvijics és Andrea Lekics volt, egyaránt hét góllal, a horvát Andera Penezic és a francia Alexandra Lacrabere hatszor volt eredményes.
 
A Ferencváros jövő szombaton a norvég Larvik ellen folytatja BL-szereplését.
 
Ma játsszák:
B csoport: Győri Audi ETO KC-Midtjylland (dán) 19.30

Ajánló