Rossi a válogatottról: „Hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekel”

Akár Marco Rossi is lehet Bernd Storck utódja a magyar labdarúgó-válogatottnál. A DAC-ot irányító olasz szakembernek imponálna a felkérés, de egyelőre nem kapott konkrét ajánlatot, s most minden energiájával a szombati, podbrezovái bajnokira koncentrál.

Somogyi Tibor felvétele

A sikertelen vb-selejtezősorozat után kérdés, maradhat-e a posztján Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Úgy tudjuk, a német szakember napjai meg vannak számlálva a nemzeti csapat élén, a Blikk pedig úgy értesült, lehetséges utódai között Marco Rossi is szerepel.

„Egyelőre nem kaptam hivatalos megkeresést, senkivel nem beszéltem a szövetségtől” – mondta lapunknak Marco Rossi, aki összesen öt évet töltött Magyarországon, és a Honvéddal az elmúlt idényben bajnoki címet nyert. „Ha ilyen összefüggésben merül fel az ember neve, az büszkeséggel tölti el. Ha tényleg felkérnének a posztra, az váratlan, nagyszerű, hihetetlen volna” – tette hozzá Rossi, aki második otthonának tartja Magyarországot.

Az 53 éves szakvezetőnek azonban 2019 nyaráig érvényes szerződése van a DAC-cal, így hangsúlyozta, az MLSZ-nek elsősorban nem vele, hanem a klubbal kellene tárgyalnia. „Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem érdekelne ez a munka, Magyarország az életem része lett. De a DAC edzője vagyok, ezért most mindenek felett a podbrezovái bajnoki meccsre koncentrálok” – jelentette ki Rossi.

Ajánló