Már nem Radványi a Mezőkövesd edzője

A mezőkövesdi futballcsapat vezetősége hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Radványi Miklós vezetőedzővel.

Somogyi Tibor felvétele

A DAC és a Myjava korábbi trénere idén májusban, négy fordulóval a bajnokság befejezése előtt Tomiszlav Szivics utódaként érkezett a kiesés elkerülésért küzdő tolnai együtteshez. A 48 éves szakember sikeresen benntartotta a csapatot az NB I-ben (egy győzelem, két döntetlen és egy vereség volt a mérlege).

A Mezőkövesd remekül, két győzelemmel kezdte a 2017/18-as bajnokságot, de az azóta lejátszott 10 fordulóban egyszer sem nyert (három döntetlen, hét vereség), és visszacsúszott a kiesést jelentő 11. helyre.

Radványi Miklós a DVSC elleni hétvégi hazai kétgólos vereség után a következőket nyilatkozta: „A sok kudarc mentálisan megviselte a csapatot, nem tagadom, engem is. Át kell gondolni, mi az, ami még nem káros az ember egészségére. Azt gondolom, a hét elején leülünk az elnök úrral, nyugodtan átbeszéljük a helyzetet, és egyeztetünk a folytatásról.”

Radványi, akinek jövő nyárig szólt a szerződése, összesen 16 élvonalbeli bajnoki mérkőzésen irányította az együttest: 3 győzelem mellett 5 döntetlen és 8 vereség volt a Mezőkövesd mérlege.

A tegnap délutáni gyakorlást Elek Norbert, Radványi eddigi segítője és a mezőkövesdi U19-es csapat edzője Bocsi Zoltán tartotta. A klub honlapjának beszámolója szerint kedden jelentik be az új trénert.

A Nemzeti Sport értesülései szerint Kuttor Attila váltja Radványi Miklóst. A 47 esztendős, játékosként 19-szeres magyar válogatott két évvel ezelőtt ideiglenes megbízással a Haladásnál már dolgozott NB I-es csapat vezetőedzőjeként. 

Címkék 

Ajánló