Hengereltek a rimaszombatiak

Rimaszombat |

A rimaszombati futballcsapat 7:0-ra győzött a Žarnovica együttese ellen, ilyen nagy különbségű siker ebben az idényben még nem született a közép-szlovákiai III. ligában. 

Kép: Facebook/RS futbal

A gólvágó Miladin Vujosevic ezúttal mesternégyest szerzett, és már 20 gólnál jár a bajnokságban. Mellette Petrán, Morháč és Erik Ľupták volt még eredményes.

„Örülök, hogy sikerült ennyi gólt rúgnunk – mondta elégedetten Bari Jenő, a rimaszombatiak vezetőedzője. – Minden mérkőzésen vannak helyzeteink, de most értékesítettük is őket.”

A gömöriek a meccs kezdetétől fogva nyomás alá helyezték az ellenfelet, negyedóra után már 3:0-ra vezettek. A Žarnovica egyébként korábban 12 meccsen 15 gólt kapott, most egy találkozón hetet. A vendégek kapusa, Oskár Straka nem szívesen fog emlékezni erre a napra, két lövésbe is beleért, de olyan szerencsétlenül, hogy a saját kapujába tenyerelte a labdát.

„Nem rossz csapat ez a Žarnovica, nekik hetet rúgni nagy fegyvertény” – jegyezte meg Bari, rámutatva, hogy az ellenfél egyáltalán nem játszott olyan gyámoltalanul, mint például a sereghajtó gyetvaiak, akik öt gólt kaptak Rimaszombatban.

A gömöriek így magabiztosan hangoltak a következő fordulóban esedékes füleki derbire, amelyet sikerrel szeretnének venni, annál is inkább, mert az előző két régiórangadót – otthon a losonciak ellen, illetve egy pótolt meccset Kálnón – egyaránt 2:1-re elvesztették. „A derbik eddig nem jöttek össze, remélem, ez nem folytatódik – mondta Bari, akinek Füleken indult a pályafutása, innen került az élvonalbeli futballba. – Azt gondolom, nehéz dolgunk lesz, még ha a táblázat alapján azt is hihetnék, hogy simán nyerünk, de szerintem a fülekiek hazai pályán bármelyik csapatot meg tudják izzasztani. Ezért oda kell figyelnünk, reméljük, hogy ott is ki tudjuk használni a gólhelyzeteinket.” (bt)

Ajánló