Zsinórban negyedszer is legyőzné a trencsénieket a DAC

Ma délután (15.00) tévés meccsen a harmadik helyen álló DAC a trencséni együttest fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 13. fordulójában. A sárgakék együttesnek korábban nem nagyon ment az AS ellen, ám fordult a kocka, az utóbbi három meccsen rendre DACgyőzelem született. 

Jó formában levő csapatok találkoznak ma Dunaszerdahelyen
Somogyi Tibor felvétele

A dunaszerdahelyiek szerdán 5:1re nyertek a IV. ligás mecenzéfi csapat otthonában, ezzel bejutottak a Slovnaft Cup negyeddöntőjébe. A sokáig harcképtelen Mervó Bence a kupameccsen megszerezte első gólját sárga-kék mezben. „Elmondhatatlanul szenvedtem, nem is bírtam a talpamra állni. A sérülésem egészen mostanáig húzódott, heteken keresztül vizsgálták, hogy mitől hasogat annyira a talpam - mondta a DAC 22 éves támadója a Nemzeti Sportnak. - Számos videófelvételt visszanéztünk, a megoldásra végül Budapesten jöttek rá; ma már egy speciális talpbetéttel futballozom, a fájdalom a múlté. Csak remélni tudom, hogy így marad, és teljes erőbedobással bizonyíthatok klubomban. Jó lenne már bajnokin is betalálnom.“ A sikeres főpróba után a csallóköziek jó hangulatban várják az összecsapást. „Nagyon nehéz meccsre számítok, hiszen a trencséniek nem játszottak hétközi kupatalálkozót, így kipihentebbek nálunk. Az elmúlt fordulókban jó eredményeket értek el, de mi igyekszünk minél jobban regenerálódni, és felkészülni az összecsapásra. Gyors és ügyes játékosai vannak soros ellenfelünknek, akik szépen akarnak futballozni. Biztosan érdekes találkozó lesz, és bízom benne, hogy sikerül otthon tartanunk a három pontot“ - nyilatkozta Eric Javier Davis a klub honlapjának. Pályafutása legszebb időszakát élte át az elmúlt hetekben a csallóköziek 26 éves balhátvédje. A kiváló formában levő Davis fontos gólokat lőtt a DAC-ban, a panamai válogatottal pedig kijutott az oroszországi vb-re. Ez először sikerült a közép-amerikai ország történetében. Rendkívül gyengén kezdték a pontvadászatot a trencséniek, erre a korábbi sikerkovács, Martin Ševela fizetett rá, mert a 7. forduló után menesztették az AS-szel két bajnokságot és két Szlovák Kupát nyert edzőt. Korábban a prágai Sparta és a pozsonyi Slovan is hajlandó lett volna jelentős lelépési díjat fizetni a trencsénieknek Ševeláért, ám a klubvezetés erről hallani sem akart… 

Vereséggel nyitott a Roman Marčok, Vladimír Cifranič edzőpáros, de utána belendült a csapat, és az utóbbi négy bajnoki meccsét megnyerte: Nitra 2:1, Prešov 7:0, Zlaté Moravce 3:0, Senica 4:1. (Igaz, a Szlovák Kupában elvéreztek a 4. fordulóban, éppen a mecenzéfiek ellen.) Cifranič, a kassaiak egykori középhátvédje optimista: „Az ország legjobb szurkolótábora előtt rendkívül rázós meccs vár ránk, ám remélem, nem jövünk haza üres kézzel.“ 

Eddig 20 alkalommal találkozott egymással a két csapat, a DAC hétszer, az AS tizenkétszer győzött, egy találkozó pedig döntetlennel zárult, a gólarány: 19:37. Az utóbbi időben a sárga-kékek viszik a prímet, a tavaly novemberi dunaszerdahelyi stadionavatón 2:0-ra (g.: Zsivkovics, Ľupták) nyertek, idén pedig kétszer diadalmaskodtak Trencsénben, áprilisban 1:0-ra (Pačinda), júliusban pedig 2:1-re (Vida 2, ill. Janga). 

Ismert, hogy Marco Rossi neve is felmerült Bernd Storck lehetséges utódjaként. Világi Oszkár klubtulajdonos szerint, ha úgy alakul, akkor el kell fogadnia az olasz tréner döntését. „Edzőnknek, Marco Rossinak hatalmas megtiszteltetés volna, ha felajánlanák neki a magyar szövetségi kapitányi posztot. Ha ez így lesz, akkor azt meg kell beszélni, és Rossi eldönti, hogy mit akar, azt a döntést el kell majd fogadnom“ -szögezte le Világi Oszkár egy magyar televíziós műsorban. Érdekes, hogy a DAC korábbi edzője, László Csaba is a jelöltek között van. 

Ajánló