Szereti a magyarokat, de szlovák válogatott lenne

Timotej Sille nem gondolkodik azon, hogy magyar válogatott édesapja nyomdokaiba lépve állampolgárságot váltson.

Sillének a tengerentúli junior liga adta eddig a legtöbbet
SITA-felvétel

Pályafutása során először ütött két gólt egy felnőtt bajnokin Timotej Sille. A nyitraiak támadója a Detva elleni (7:0) nemrégi Tipsport ligás meccsen volt eredményes kétszer – sőt, háromszor is. „A szünetre még úgy mentem be az öltözőbe, hogy mesterhármast ütöttem, vagyis már azon gondolkoztam, hogy majd meg kell vendégelnem a csapatot. De a bírók utólagos videóelemzés alapján egy gólomat másnak adták, így végül is spóroltak nekem, mert két gólért semmit sem kell vinnem a fiúknak” – mondta lapunknak a dunaszerdahelyi származású, korábbi magyar válogatott Sille Tamás fia.

A két Sille, ha kis ideig is, de szerepelt egy csapatban, 2015-ben Székesfehérváron. „Apa a vezetőedző asszisztense volt, de a védők voltak a gondjaira bízva. Amikor még aktívan hokizott, nagy álmunk volt, hogy csapattársként lépjünk jégre, vagy egymás ellen játsszunk, de ez nem jött össze, csak inline hokiban. Apu 43 évesen sérülés miatt visszavonult, én akkor még csak az ifi és junior korosztály határán voltam – magyarázta a most 22 éves Timotej, aki nem gondolkodik azon, hogy apja nyomdokaiba lépve magyar válogatott legyen. – Szeretem a magyarokat, de szlovák vagyok, és szlovák válogatott szeretnék lenni. Míg Székesfehérváron voltam, ragadt rám némi magyartudás, de az kevés lenne a normális beszélgetéshez.”

Az előző idényben döntős nyitraiak eddig nem muzsikálnak túl jól, csak hatodikok a Tipsport Ligában, de Sille szerint már kilábaltak a hullámvölgyből. „Nekem személy szerint nagyratörő céljaim vannak, minden hokis álma az NHL” – jegyezte meg sokatmondóan Sille, hozzátéve, eddigi állomáshelyei közül (Skalica, Val-d’Or Foreurs – Kanada, Salzburg, Fehérvár, Aaker – Svédország) épp az észak-amerikai junior ligában való szereplés adta neki a legtöbbet.

Ajánló