Lobotka mentette meg Ďurica búcsúmeccsét

A szlovák labdarúgó-válogatott idei utolsó meccsén 1:0-ra legyőzte Norvégiát, a győztes találatot Stanislav Lobotka szerezte a hosszabbításban.

Ján Ďurica
TASR-felvétel
Ez volt Ján Ďurica utolsó meccse a nemzeti csapatban, 13 év után búcsúzott a válogatottól. A kőkemény középhátvéd a himnusz alatt végig a szemét törölgette...
 
A történelmi pillanat különlegessé tette a mérkőzést, de a játék maga nem nyújtott nagy élményt a nézőknek. Az első félidő végén Adam Nemecnek volt ígéretes helyzete, de a kapu mellé lőtt, a szünet után pedig Hamšík lövései tették próbára a vendégek kapusát.
 
A nem túl nagy számú (a hatezer ember elveszett a tizennyolcezres nagyszombati Anton Malatinský stadionban) közönség azonban a holt szakaszok során sem zúgolódott, ilyenkor általában Ďuricát éltették. 
 
A 65. percben a csereként beállt Duda egy szép akció végén túlságosan kisodródott, és már nem tudta ellőni a labdát a kapus mellett. A 77. percben szintén a Hertha támadója lőhetett, de sokáig várt, és inkább csak gurított, így a kapus védeni tudott.
 
Már-már úgy tűnt, a szlovákok harmadik egymás elleni meccsükön sem tudnak gólt rúgni a norvégoknak, ám a hosszabbításban Lobotka a jobb oldalról egy kapufás-biliárdos találattal mégis gólt szerzett - 1:0.
 
Szlovákia-Norvégia 1:0 (0:0)
Góllövő: Lobotka (90+2.).
Címkék 

Ajánló