Olaszország hatvan év után nem jutott ki a világbajnokságra

Milánó |

Hatvan év után az olasz labdarúgó-válogatott nélkül rendezik meg jövőre a világbajnokságot, ugyanis hétfőn a milánói visszavágón nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát a svéd csapattal szemben.

SITA/AP-felvétel

 Squadra Azzurra harmadszor hiányzik majd a tornáról: 1930-ban nem indult, az 1958-as, svédországi vb-re pedig szintén nem jutott ki. A skandináv ország képviselői viszont 2006 után térnek vissza a futballvilág legnagyobb rendezvényére, amelyen 12. alkalommal szerepelhetnek majd.

Az első félidő ugyanolyan feszült hangulatban telt, mint amilyen a solnai első összecsapás volt. Több vitatott jelenet is volt a találkozón, az olaszok egy buktatás utáni, míg a svédek két kezezés utáni 11-est kértek számon a spanyol játékvezetőn. A 20. perctől hatalmas mezőnyfölényben futballozott a négyszeres világbajnok olasz csapat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak.

A folytatásra annyit változott a játék képe, hogy mivel a hazaiak egyre jobban kinyíltak, így a vendégek előtt is komoly lehetőségek adódtak gyors ellentámadások végén. Az olaszok hiába egykapuztak a meccs nagy részében, gólt nem tudtak szerezni, így 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a párharcban.    

Európai vb-pótselejtező, visszavágók:
Olaszország-Svédország 0-0
--------------------------
    Továbbjutott: Svédország 1-0-s összesítéssel

Vasárnap játszották:
Görögország-Horvátország 0-0

Továbbjutott: Horvátország 4-1-es összesítéssel.

Svájc - Észak-Írország 0-0
    Tj.: Svájc 1-0-s összesítéssel.

Ajánló