Hantuchová visszavonult

Pozsony |
A tizedik pozsonyi Tennis Champions gála főszereplője Daniela Hantuchová volt, aki ezzel az estével búcsúzott aktív pályafutásától. 
TASR-felvétel
A gála Dominik Hrbatý és a korábbi világranglista 2. Tommy Haas mérkőzésével indult. A német teniszező kiegyenlített csatában tudta felülmúlni a hazai közönségkedvencet. Őket Daniela Hantuchová és barátnője, a korábbi világelső belga Kim Clijsters követte. A találkozó önfeledt hangulatban zajlott: táncos kitérőkkel, hokisok bevonásával. A szett végén a szlovák klasszis könnyeivel küszködve játszotta le aktív pályafutása utolsó egyéni mérkőzésének záró labdamenetét. 
 
„Köszönöm, hogy megoszthatom a jelenlévőkkel ezeket az igazán különleges pillanatokat. Mindig emlékezni fogok erre az estére. Amikor Wimbledonban bejelentettem a visszavonulásom, azt gondoltam, nem okoz majd problémát a befejezés. Most viszont már látom, ha valamit egész életünk során csinálunk, nem könnyű annak búcsút inteni, sosem feledjük, örökké helye lesz a szívünkben” – osztotta meg érzéseit a közönséggel Hantuchová. 
 
„Emlékszem, amikor befejeztem aktív pályafutásomat. Mintha csak tegnap lett volna, s ennek már öt éve. Daniela egész pályafutása során példamutató versenyző volt. Nagyon sok emlék fűz hozzá, megtiszteltetés, hogy ma itt lehetek” – mondta elérzékenyülve Kim Clijsters. 
 
A gálát a Hantuchová, Haas és a Clijsters, Hrbatý párosok összecsapása zárta. Az utolsó labdamenetet éppen Hantuchová tudta megnyerni párosuknak. 
 
Az est végén Andrej Kiska államfő emlékérmet adott át a szlovák klasszisnak. 
Rákóczi Klaudia
 

Ajánló