Fradi, Vidi, és az év potyagólja

Nem tud hibázni a Fradi és a Vidi, a Honvéd az év potyájával kapott ki, Michal Hipp vereséggel kezdett a Haladás kispadján.
Újpesti gólöröm
MTI-felvétel
Hengerelt a Vidi – Böde kidőlt
Nem fogadnánk nagy pénzben, de kicsiben sem arra, hogy nem a Videoton vagy Ferencváros nyeri az idei NB I-es bajnokságot. A két „nagy” fej-fej mellett halad és már 10 pont az előnyük az üldözőboly előtt.  Az FTC paksi sikere nem különösebben meglepetés, ugyanakkor a fehérváriak 5-2-es győzelme Debrecenben már csak azért is meglepő, mert a forduló előtt a DVSC rendelkezett a legjobb védelemmel az NB I-ben. A Fradi diadala egyébként vezéráldozattal járt: úgy tűnik, Böde Dániel sérülése súlyos, így rá hetekig nem számíthat Thomas Doll vezetőedző, ráadásul a góllövőlistát vezető Varga Roland sem épült még fel, így a zöld-fehéreknek komoly problémái lehetnek a még hátralévő három őszi találkozón.
 
Hipp vereséggel debütált
Michal Hippnek, a Haladás szlovák vezetőedzőjének nem lesz könnyű dolga a szombathelyi csapat kispadján, hiszen Halmosiék eddig a második legtöbb gólt kapták (31-et) és a legkevesebbet szerezték (13-at) a magyar élvonalban. A Balmazújváros otthonában azonban egy félidőn keresztül az történt, amit a vendégek akartak, szünet után azonban jött az összeomlás és a vereség. A Haladásnál egészen komoly bajok lehetnek, legalábbis erre utalnak Hipp mérkőzés utáni szavai: - Az első félidőben az történt, amit elterveztünk, de 40 perc után elfogyott a levegőnk. Azon leszünk, hogy javítsunk az erőnlétünkön, tavasszal ezzel már nem lesz gondunk – adott meglepő magyarázatot a szlovák edző a Haladás második félidei teljesítményére.
 
Egy pontot értek a szépségdíjas gólok
Egészen hihetetlen, de immár 14 forduló óta nem tud nyerni a Mezőkövesd. A sereghajtó legutóbb még július 22-én, a második fordulóban gyűjtötte be a három pontot. Kuttor Attila csapata a Vasas ellen közel állt a sikerhez, szépségdíjas gólokkal háromszor is vezetett, de a végén meg kellett elégednie a döntetlennel, így egyre nagyobb a lemaradása a még bennmaradás jelentő 10. helyhez képest. 
 
A forduló játékosa:
Marko Scepovic (Videoton)
A fehérváriak szerb támadója három góllal vette ki részét a Vidi kiütéses győzelméből, ezzel megelőzte csapattársát, Danko Lazovicot és már kilenc találatnál jár a bajnokságban. 
 

MTI-felvétel
 
A forduló negatív hőse:
Gróf Dávid (Honvéd)
Az Újpest elleni mérkőzés 61. percében Windecker József a kezdőkörből küldte kapura a labdát, a Honvéd kapusa ugyan vetődött, de rosszul számította ki az ívet, így az év potyagólját kapta. Nem mellékesen pedig a csapata 2-1-re elveszítette a meccset. 
 
 
Privacsek András

Ajánló