Sorozatban harmadszor játszott 0:0-t a DAC

Akárcsak nyáron, most is gól nélküli döntetlent játszott a DAC a Sároseperjessel. A rendkívül hideg időben ezúttal a gólöröm sem fűtötte fel a szurkolókat. Sorozatban harmadszor játszottak a sárga-kékek 0:0-át. 

Fotó: fcdac.sk

A poprádi stadionban a szezon eddigi leghűvösebb meccsnapján lépett pályára a DAC. A hőmérők -5 Celsius fokot mutattak. A hétközben lehullott nagy mennyiségű havat ugyan szépen eltakarították a pályamunkások, ám a játéktér így is eléggé csúszós maradt, ami játék közben meg is mutatkozott. Nagyon sok ígéretes passz hiúsult meg a játéktér nem megfelelő állapota miatt. Ennek ellenére Vida egy ízben szép lövéssel kínálta meg Slančíkot, de a labda ekkor sem haladt át a gólvonalon. Rajta kívül még Ljubičićnek és Kalmárnak is volt egy-egy távoli próbálkozása, de mivel mindkettő kimaradt, így gól nélküli első félidő után vonultak be melegedni a játékosok az öltözőbe.

Cserék nélkül futottak ki a játékosok a második játékrészre, amely ugyanott folytatódott, ahol az első abbamaradt: csúszós talaj, kevésbé látványos játék. „Gólt akarunk!” – kiáltotta egy hang a vendégszektorból, ahol ezúttal 49 DAC-szurkoló gyűlt össze. A kívánságot ugyan jó lehetett hallani, ám megvalósítani már annál bonyolultabb feladatnak tűnt a játékosok számára. Az 50. percben a DAC csapatkapitánya tehetett volna eleget a kérésnek, csípős lökete azonban csak a kapu mögötti reklámtáblán csattant. Három perccel később Vida fogott talajt a büntetőterületen belül, a játékvezető azonban nem ítélt tizenegyest. Vidának ez volt az egyik utolsó mozzanata a pályán, helyére ugyanis Ashiru érkezett, aki ugyan párszor megmozgatta a hazai védelem jobb oldalát, de legtöbbször ő is a csúszós talaj áldozatává vált. A mérkőzés hajrájában Ashirut rántotta le a védője a földre a tizenhatosban, ám Vlk játékvezető ezt az esetet sem ítélte szabálytalannak. Marco Rossi viszont dühében még a sapkáját is a földhöz vágta, ám ez sem segített, a vége ezúttal is 0:0 lett.

Három meccs, három pont, nulla rúgott és nulla kapott gól. Sorozatban harmadszor ért el a DAC gól nélküli döntetlent. A mai összecsapásra mindössze 217 néző volt kíváncsi, ez negatív rekord, soha ilyen kevesen még nem voltak kíváncsiak az első osztályban a DAC-ra. Idén már csak egy mérkőzés vár a sárga-kékekre, jövő héten, szombaton az aranyosmarótiakat fogadják a MOL Arénában.

1. FC TATRAN SÁROSEPERJES - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 0:0 

Fortuna Liga, 18. forduló, 2017.12.02., 14:00

Játékvezetők: Vlk- Mókoš, Perát,  217 néző

Sárga lap: 26. Maduka, 62. Issa, ill. 26. Pačinda

DAC: Macej - Davis, Huk, Šatka, Zsivkovics - Ljubičić, Aluku (76. Malec), Kalmár - Pačinda, Vida (56. Ashiru), Mervó (62. Divković)

Sároseperjes: Slančík - Jacko, Luberda, Maduka - Miliutin, Katona (87. Kačala), Keresteš, Petko - Streňo, Wiezik (83. Dzúrik), Issa (72. Micherda)

(fcdac.sk)

Ajánló