Durva bírói hibák az NB I-ben

Nem tudott meglépni a Videoton, bajnokot vert a Debrecen, gödörben a Vasas, Felcsúton nyert Michal Hipp csapata. Ez történt a labdarúgó NB I 18. fordulójában. 

Nagy pofont kapott a Videoton a Fraditól
A fradi.hu felvételei
Csatár nélküli focisuli 
Sokan féltették az FTC-t a Videoton elleni rangadótól, hiszen a zöld-fehérek gólerős center nélkül voltak kénytelenek kiállni az ősz legfontosabb mérkőzésére. Böde Dániel ugyanis sérült, míg Priskin Tamás eltiltását töltötte, így jobb híján a nulla találatos Lovrencsics Balázs kezdett ebben a pozícióban. Ennek ellenére a Fradi a magyar pályákon ritkán látható első félidőt produkált: lendületes, szenvedélyes támadójátékuknak köszönhetően a szünetben már 2:0-ra vezettek a hazaiak. A második félidőben ugyan szépített a Videoton, de aztán az NB I-es szintet nem megütő Fejes András óriási hibájának köszönhetően a Ferencváros eldöntötte a rangadót, és pontszámban utolérte vetélytársát. 
 
Hipp-pel elindult a Haladás
A Ferencváros legyőzése után újabb fontos skalpot gyűjtött be a Haladás. A szintén a kiesés elkerüléséért küzdő Puskás Akadémiát fektette két vállra Michal Hipp együttese, ráadásul Felcsúton. Amióta a szlovák edző átvette a csapat irányítását, sokkal nagyobb önbizalommal futballoznak a szombathelyiek, míg a csapat támadója, Myke Bouard Ramos szinte megtáltosodott, hiszen már háromgólos a Hipp-érában, az együttes pedig sorozatban a második meccsét nyerte. 
 
Durva bírói hibák 
Az őszi szezonban egészen kiábrándító teljesítményt nyújtanak a játékvezetők. Az előző fordulóban három mérkőzésen is durván belenyúltak a bírók a mérkőzésekbe. Azt már megszokhattuk, hogy Pintér Attila minden vereségért a játékvezetőt okolja, most azonban volt némi igaza, hiszen Vad II István hibát hibára halmozott a Puskás Akadémia–Haladás találkozón. 
 
Horváth Ferenc is joggal volt dühös Erdős Józsefre, a Balmazújváros 2:0-s vezetésről ért el 2:2-t az Újpest ellen, úgy, hogy a lilák két tizenegyest kaptak, amelyből az első egyértelműen jogtalan volt. A bennmaradásért küzdő Mezőkövesd a Diósgyőrt fogadta, és akár fontos három pontot is szerezhetett volna, amennyiben Szabó Zsolt megadja a hazaiaknak Novák buktatásáért a jogos 11-est. 
 
A forduló hőse: Joseph Paintsil (FTC)
A Ferencváros 19 éves ghánai játékosa hétről hétre bizonyítja, hogy az NB I legjobb légiósai közé tartozik. A Videoton elleni csúcsrangadón előbb egy gyönyörű egyéni akció után emelt a kapuba, majd a mindent eldöntő harmadik hazai találat előtt ő támadta meg az ellenfél kapusát. 
 
A forduló antihőse: Fiola Attila (Videoton)
Ez a cím akár csapattársáé, Fejes Andrásé is lehetett volna, aki óriásit hibázott a Ferencváros harmadik gólja előtt. Azért esett azonban a választás a válogatott védőre, mert végig enerváltan játszott, Paintsil a gólja előtt háromszor is „hintába ültette”, ráadásul sárga lappal a tarsolyában már egyáltalán nem mert keménykedni, Marko Nikolics le is cserélte.
 
 
Privacsek András
 
Címkék 

Ajánló