A hét eseménye: Szerepzavaros férfiak ügyei

Hazai kormányválság, atomkatasztrófa a láthatáron. Hát ez a hét is mozgalmas volt. Miközben itthon a politikai befolyás és párszáz milliónyi EU-s pénzen csapnak össze a koalíciós egók (értsd: Danko és Fico, miközben Bugár közvetítőként rohangál közöttük), addig a nemzetközi színtéren két, ugyancsak rendkívüli egóval megáldott politikus játssza ugyanezt a játékot.

SITA/AP-felvétel
Azzal a különbséggel, hogy az utóbbi akár atomháborúhoz vezethet, míg az előbbi „csak” a kormány bukásához. Ennek kapcsán az ember lánya elmereng, mennyivel szebb lenne a világunk, ha nem ögomán, személyiségzavaros férfiak vezetnék az országokat. 
 
De hogy ne legyünk csak negatívak, írjuk le, hogy vannak pozitív hírek is. Például az, hogy talán végre vádat emelnek Marián Kočner ellen, akinek a botrányaival Dunát lehetne rekeszteni. Kočner valójában szimbóluma lehetne az alvilág, a biznisz és a politika összefonódásán élősködő „vállalkozói rétegnek”, amely szinte egykorú ifjú országunkkal, s melynek mindegyik kormány alatt oly jól ment sora. E szép karrier méltó megkoronázása lenne, ha Kočner – mint azt a héten jelezte – politikai pályára lépne. Kétségtelen, hogy gazdag tapasztalatait remekül tudná érvényesíteni a politikában, ahogyan az is, hogy a parlamentben bizonyára sok régi cimboráját látná viszont.
 
A második pozitív hír, hogy újra felsejlett a remény, hogy végre bezárják a galántai Čistý deň reszocializációs központot. Tudják, ez az a hely, ahol a „védenceket” megerőszakolták, majd azt mondták, minden rendben volt, mert ez volt a búcsúszex. Talán az sem véletlen, hogy a minisztérium döntése azon a napon kerül nyilvánosságra, amikor kiderül: a rendőrség vádat emel az egyik alkalmazott ellen, szexuális visszaélés miatt. Csak hogy képben legyenek: a „terapeuta” közbenjárásának hála a lányt a sebészeten kellett kezelni. Be kellett varrni a végbélnyílását. Nos, kedves olvasók, ez az intézmény a mai napig működik, (talán már nem sokáig), mert Richter miniszter eddig nem látta indokoltnak a bezárását!
 
Legyen szép hétvégéjük!

 

Ajánló